Bir Rüya

Yazan Mehmetsirin Write on Perşembe, 11 Mayıs 2017 Yayınlandığı Kategori Blog Okunma 4228 kez
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Sabahın ilk ışıkları gökyüzünde henüz dans etmeye yeni başlamıştı.  Her anı coşkuyla, sevgiyle kucaklayan bir güne merhaba diyordu. Her sabah olduğu gibi bu sabahta kendimle konuşarak güne başlıyordum.

Kendi kendime yüksek sesle konuşmaya başladım.

-Merhaba Ahmed,

-Ordamısın?

-Evet buradayım.

-Bugüne hazır mısın?

-Evet.

-Artık tekrar aynı hatalara düşmemek için daha dikkatli olmalıyız.

-Evet dikkatli olmalıyız.

Aynalarla dolu odama doğru sakince yol alıyordum. Odama girdiğimde ilk göze çarpan etrafta dizilmiş farklı farklı aynalarla dolu bir oda... Aynaların her biri farklı bir boyuta kapı açıyordu.

 Aynalar aynı zamanda farklı bir evren ve zamana açılan bir kapı görevini görüyordu benim için.

Odaya girdiğimde aynaların sürekli değiştiğini fark ettiğimde gerçekten çok şaşırmıştım hiçbiri önceki bir ayna şekline benzemiyordu. Bu  seyahatlerimi paylaşmak amacıyla bu yazıları kaleme aldım..


Sınav…

Önemli bir sınava girmek üzereydim. Zaman olarak hangi zamanda olduğumu bilmiyordum. Sabah mı yoksa akşam mı onu da bilmiyordum. Tek bildiğim üniversite sınavı gibi önemli bir sınava girmek üzere olduğumdu. Sırada oturmuş önümde sınav kâğıdı ve sınavın başlamasını bekliyordum. Etrafıma bakındığımda önümde hiçbir kalemin olmadığını fark ettim.

Sınav başlamıştı;ama kalemim yoktu çevreme bakındım;fakat nafile kalemim olmadığı halde sınava girmiştim.Kendi kendime söylenip duruyordum,nasıl olurda sınava kalemsiz gelebilmiştim bu ihmalkârlık benim moralimi çok bozmuştu.

Etrafıma kalem bulabilmek umuduyla bakınıyordum. Tam o sırada yanımda oturan çocuk kopya çekmekten bahsediyordu. Benimle konuşmaya daha yeni başlamıştı ki gözetmen bizi gördü ve yanımıza geldi. Yanımdaki çocuğun sınav kâğıdını aldı,benim sınav kâğıdımı da tam alacakken elimle sınav kâğıdını almasına engel oldum.  Engellemem ile kâğıdımın yırtılması bir oldu. Neden sınav kâğıdımı aldığını sordum. "Hiçbir şey yapmadığım halde sınav kağıdımı zorla alamazsınız." dedim, "peki" dedi, yeni bir sınav kağıdı getirmek için yanımdan ayrıldı. Bir süre sonra yanıma yeni bir sınav kağıdı ile geldi. Sınav kitapçığımın değiştiğini fark ettim.

Sınav kitapçığım değişmişti ama hala bir kalemim yoktu. Gözetmen bana doğru baktı. Hiçbir şey yapmadığımı görünce bir sorun olup olmadığını sordu. Kalemimin olmadığını söyledim. Bana Bir kalem verdi fakat verdiği kalem uçlu bir kalemdi yeterince içinde uç yoktu.  Yinede sınav kitapçığının sayfalarını çevirmeye başladım da gözlerime inanamadım.

İlk sayfadaki tüm şıklar işaretlenmişti. İşaretlenen cevapların doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu bilmiyordum. Tek bildiğim,cevapların verilmiş olduğuydu kendi kendime kaleme ihtiyaç yokmuş dedim. Hızlıca diğer sayfalara da baktım ilk birkaç sayfanın cevabı verilmişti.

Bazı sayfalarında her tarafı karalanmıştı, sadece doğru cevabın etrafı boştu.  Sanki bunu cevaplamam için boş bırakılmıştı. Kalemi kullanmaya çalışıyordum ama bir türlü sonuca ulaşamadım. Ne yaptıysam cevabı işaretleyemedim. Birçok kalem daha elime geçmişti.Bu kalemlerin şekilleri çok güzel, süslü ve görüntü açısında çok beğendiğim kalemlerdi ama hiçbirini kullanamıyordum. Kalemleri yazmak için kullanamıyordum.

Artık sınav bitmek üzereydi ve henüz hiçbir sorunun cevabını verememiştim. Etrafımdaki insanlar sınavı bitirip yavaş  yavaş sınav alanını  terk ediyordu.  Sayfayı çevirdikçe garip şekillerle karşılaşıyordum. Bu soruları cevaplamak hemen hemen imkânsızdı.  Artık sabrım iyice tükenmek üzereydi.  Etrafıma baktığımda gözetmenin çevremde olmadığını fark ettim. Yanıma birkaç kişi geldi ve bana cevaplarını vererek yardımcı olmak istediklerini söylediler. Bu durumda şaşkınlığımı üstümden atamadan gözetmenin yanıma doğru geldiğini gördüm.  Sınavın bittiğini söyledi ve kitapçığı aldı. Artık hayatımın en önemli sınavı bir kalem dahi kullanamadan ve yanımdaki kişilerin yardımları dahi işe yaramadan bitmişti.

Mehmetsirin

Dua ve Himmetle

Vesselam

2.Bölüm 3.Bölüm 4.Bölüm

Son Düzenlenme Pazartesi, 12 Haziran 2017 21:53
Bu kategorideki diğerleri: « Çiğ damlası El Freni »

NE İZLESEM

 
 

NE OKUSAM