Bu sayfayı yazdır

Osman CEYHAN

Yazan Write on Cuma, 12 Mayıs 2017 Yayınlandığı Kategori Blog Okunma 7199 kez
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Bir ilim güneşi daha battı. Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir. Bir karıncanın güneşi tarif etmesi gibi Osman hocam ile ilgili bir şeyler paylaşmak isterim. Batın ilminin sultanlarından biri olduğu için hiçbir zaman ne mertebede nasıl bir ilme sahip olduğu bilinmezdi. 
1993 yılında kendisiyle lise yıllarında tanışmıştım. Girdiği ilk dersten sonra onun derslerini dört gözle bekler hale gelmiştim. Kim olduğunu bilmiyordum ama içimde Osman Hocama karşı büyük bir muhabbet besliyordum.


Dünyanın düz olduğuna inanılan  dönemlerde dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen biri gibiydi. Bize verdiği dersler çok üst seviyedeydi. Cennetin, dünya ve ahiret yaşamını derslerinde bizi hiç sıkmadan işlerdi. Kimseden ümidini kesmezdi ve herkese Rasulullah efendimizin ahlakı ile yaklaşırdı.  
İnsan ilişkileri dersinde sınıftaki öğrencilerin dikkatini çekecek  bir resim göstermişti. Resimde iki büyük kulağı olan bir insan yüzü  resmedilmişti. Dinlemenin iletişimde ne kadar önemli olduğunu ve neden bir ağzımızın olmasına karşılık iki kulağımızın olduğu konusunda sınıfta beyin fırtınası oluşturmuştu.


Kısaca her bir derse yüzlerce kitap sığdırabiliyordu. O zamanlarda rabbime şöyle bir dua etmiştim : "Böyle güzel bir insanın sohbetleri olsa da saatlerce onu dinleyebilseydim" diye. Duam çok yıllar sonra kabul oldu. Osman hocamın bulunduğu ve ara ara sohbet verdiği, çok güzel insanların bulunduğu bir sohbet mekanında yaklaşık iki yıl bulunmayı Rabbim nasip etti. Hayatımı baştan aşağı değiştirdiğini söylesem belkide abartmış olmam. Osman hocama ne kadar dua ve teşekkür etsemse azdır.  Seni çok sevdik ve halen çok seviyoruz. Rabbim, Rasulullah Efendimizin ve Ehlibeyt'in komşuluğunu ve onların sohbetinde  bulunan kullarından eylesin. Bizi de senden ve ilminden mahrum bırakmasın.Hakkını helal et Osman Hocam.  Yazımı Osman Hocamın birkaç sözüyle bitirmek istiyorum.

 

Olan olduğu gibidir! Olanın, olması gereken dışında olması; asla mümkün değildir!…”      
                                                                         

"Allahım, İlim Dostlarımıza PİŞMANLIKSIZ BİR ÖMÜR lütfu ihsan eyle"

"Allahım nefsimizin hakikatini bilmeyi, bulmayı ve hazmıyla idrak edip yaşamayı bize lütfu ihsan eyle"

"SEVGİNİN KENDİSİ OLUNUZ.

Dua ve Himmetle
Vesselam

Mehmetsirin

30.08.2015

Son Düzenlenme Cuma, 06 Nisan 2018 00:15